Ishkar
Tradities vervullen de mens
Ishkar, Ishkaars, Ishkaar
In Ishkar rijden paarden over eindeloze vlaktes, gevolgd door zang en dans. Prachtige verhalen vertellen rond een kampvuur, dat is waar de Ishkaren voor staan.
Geografie
De eindeloze vlaktes van Ishkar zijn het beste te omschrijven als een savanne. Droge gronden met taai gras waaien in straffe winden uit het zuidwesten. Hier en daar staan bossen van zwierende waaibomen en af en toe vind je een hele stevige grote boom die eeuwen oud is. Op deze vlaktes leven een hoop kleine prooidieren en een paar gigantische beesten, zoals wolven, leeuwen en olifanten. Er zijn ook nog heuvels en bergen bij de grens met Perla waar kleine groeves zijn met een grote diversiteit aan vegetatie. Deze groeves zijn vaak verborgen van nature of door de Ishkaren, want hier verbouwen ze zeldzame geneeskrachtige planten en thee. Verder is er geen menselijke hand te vinden op sommige ruïnes na van steden die de oorlog met Reth niet overleefd hebben.
Klik voor meer informatie over de verschillende bekende kampen van Ishkar op de link 'Bekende Kampen' links boven onder de banier.
Geschiedenis
De Ishkaren zijn de afstammelingen van een groots en prachtig keizerrijk. Dit keizerrijk strekte zich uit van de westkust tot vlakbij het midden van Estera. Iedereen kende zijn plek en iedereen werkte hard om het land beter te maken. De keizerlijke familie en hun getrouwen richtten zich met name op kunst en cultuur om hun geest te verrijken om zo betere leiders te worden. Het ondankbare volk stond echter tegen ze op en ze moesten vluchten. Voornamelijk door hun gebrek aan fysieke vaardigheden maakte dat ze slechts met paarden in de nacht konden vluchten naar een uithoek van het keizerrijk. Soultane Imbratur, de laatste keizer van het keizerrijk, verkondigde dan ook dat zoiets nooit meer mocht gebeuren. Ten eerste verkondigde hij dat iedereen het verhaal moest vertellen van hun cultuur, zodat deze nooit zou sterven en dat hieruit lering getrokken kon worden. Dit werd het decreet van het Woord. Ten tweede kwam het decreet van het Wapen, dat zei dat elke Ishkaar zichzelf moest kunnen verdedigen. Als laatste verkondigde hij dat Ishkaren moesten leren wat werken is, dus iedereen moest een beroep leren, naar het decreet van het Werk.
Regering
De Ishkaren hebben nog steeds hun keizerlijke familie van weleer, de familie Imbratur. Inmiddels is iedereen wel aan ze verwant door de kleine populatie, maar de meest rechte lijn regeert nog. Het eerstgeboorterecht zorgt ervoor dat er een duidelijke lijn is die beschermd moet worden. Verschillende leden van de keizerlijke familie leven in verschillende kleine rondreizende stammen en komen af en toe samen om voorraden uit te wisselen. Het grootste verschil met de andere 'stammen' is dat de Ishkaren tot op de dag van vandaag zichzelf zien als één volk met één regering en één taal.
Leger
De Ishkaren kennen geen leger, want als er gevochten wordt dient iedereen mee te doen. Kinderen worden al vanaf een jonge leeftijd getraind door middel van speelgevechten en de meeste vrije tijd wordt gespendeerd aan fysieke sporten die het lichaam en de geest trainen. Iedereen is dus een krijger met daarnaast nog een beroep en een kunstvorm om zo een beter mens te worden. Dit is de traditie van het Wapen, het Werk en het Woord.
Wetten
De Ishkaren houden er geen wetbundel op na. De meeste straffen zijn gebaseerd op oude verhalen en worden meestal uitgesproken door degene aanwezig die het dichtst bij de keizerlijke familie staan. Over het algemeen zijn vergrijpen licht, omdat iedereen zo dicht bij elkaar staat.
Geloof
Ishkaren geloven in de goden en dienen ze trouw, al worden er geen tempels meer gebouwd. Ze geloven in een oppergod genaamd Rashkul die een pantheon in de hemel genaamd Himria heeft. Iedereen die trouw heeft gediend komt aan zijn zijde, ieder ander vervalt tot Weh, het niets wat de wereld ooit zal opslokken nadat de laatste persoon is gestorven. Voor de Ishkaren is het lichaam los van de ziel. Ze laten de lichamen vaak achter op rotspunten, om de dieren te voeden waar ze op jagen.
Relaties
De Ishkaren zijn behoorlijk vrij in hun relaties. De meeste relaties buiten de keizerlijke lijn laten zich meestal verbinden in een verbinding ceremonie van een jaar en een dag, om daarna officieel te trouwen als de relatie succesvol blijkt. Dit is de partner waarmee je een tent deelt. Daarnaast ben je vrij om te doen en laten wat je wilt, zolang je partner hiermee akkoord is. Het staat je ook vrij om niet officieel te binden en zo een grotere relatie structuren aan te gaan. De keizerlijke familie daarentegen werkt met uithuwelijken en er wordt verwacht dat de kinderen alleen binnen het huwelijk plaatsvinden. Homosexualiteit is een gewoon onderdeel van relaties en de verbinding ceremonie en het huwelijk kan tussen personen van hetzelfde geslacht gebeuren.
Betaalmiddel
De Ishkaren gebruiken onderling ruilhandel of een combinatie van script en daalders. Zie Reth en Skalesh respectievelijk voor uitleg over die munteenheden.
Handel
Ishkaren exporteren voornamelijk bijzonder zeldzame houtsoorten die alleen in hun land te vinden zijn, met daarnaast thee en andere delicate planten uit hun groeves en vlees van jachtdieren. Ze importeren met name een klein beetje metaal uit Skalesh en wat voedsel uit Perla, maar Ishkar staat niet echt sterk op de internationale markt. Af en toe exporteren ze kunst en poëzie, maar enkel als ze papyrus uit Reth kunnen krijgen, maar daar doen weinig handelaren aan mee.
Taal
Ishkaren spreken een dialect van Oud Ishkaars, maar het wordt Rethiaans genoemd. Deze taal heeft een eigen schrift en wordt in het spel weergegeven door Engels met een Brits, Scots, Iers, of Australisch accent.
Kleding
Ishkar dragen voornamelijk ruiterkleding en leren pantser. Ze dragen hele dieren- en bontvellen. Deze combinatie van leer en bont is erg tekenend. Als ze iets anders dragen is het vaak praktische katoenen kleding. Als er mogelijkheid tot kleur is, is het meestal indigo blauw of purper, de kleuren van de keizerlijke familie. Ze dragen veelal wapens, maar deze zijn gevarieerd - zolang te paard kunnen worden gehanteerd en makkelijk te vervoeren zijn.
Naamgeving
Ishkaren hebben een voornaam gebaseerd op Marokkaanse, Joodse of Arabische namen. Daarnaast hebben ze een achternaam gebaseerd op dezelfde culturen.