Zuiderlingen

Verlanders, Dieplanders

Diep in de jungles wonen stammen. Deze stammen hebben veel verschillende culturen en zien zichzelf niet als één volk, maar toch zijn ze onder verschillende verzamelnamen bekend. Over het algemeen worden ze de zuiderlingen genoemd, al noemen de Contivalen ze vaak bananenvreters of schijtrollers. Omdat ze zo ver van de Rethianen en Skaleshi wonen, noemen deze ze meestal Verlanders. De Skaleshi, die naast ze wonen maar ze bijna nooit zien, gebruiken vaak de term Dieplanders.

Leefomgeving

Deze stammen wonen diep in de jungles, zover mogelijk van de grens met Contivale als ze kunnen. Soms dwingen grote populatietoenames ze om dichter bij de grens te wonen, wat weer tot een hoop dood en verderf leid. Over het algemeen wonen ze in hutten gemaakt van modder en klei, of ze leven in plaggenhutten, danwel op houten platformen tussen de bomen. Hun omgeving is rijk aan fruit, groente en wild om te jagen, dus verhongeren doen ze zelden.

Levensstijl

De stam is in deze gebieden een betrekkelijk iets. Je volgt een stamhoofd omdat hij of zij de sterkste is. Zodra de stam te groot wordt, splits er vaak een deel af. Als er gevaar dreigt, verenigd één stamhoofd vaak de andere stammen en wordt het één massieve stam. Ze overleven tegen Contivale vooral omdat de Contivalen een vrij rechtlijnige visie op oorlogsvoering hebben. Die geloven in eer en duelleren, terwijl het voor de stamleden enkel om kracht en overleving gaat. Sluwheid wordt daadwerkelijk gezien als een goed iets onder de stammen, iets wat een Contivaal nooit zo zou zien. De rechtlijnige aanvalsstrategie van de Contivalen werkt perfect in de randen van de jungle, maar zodra ze dieper komen, gebruiken de stammen vaak guerrilla-tactieken om hun bevoorrading af te kappen. Zo blijft de eeuwige oorlog woeden, waardoor de stammen sterker worden, elke keer weer. De stammen spreken vaak Perlaans, al verstaan ze vaak ook Lingua Franca.

Kleding

Deze stammen dragen van stam tot stam gevarieerde kleding. Meestal is het in hun thuisland vrij schaars, al kleden ze zich vaak praktisch dikker aan als ze naar het noorden reizen. Hun kleding is vaak versierd met botjes, kleurrijke veren en dierenhuiden. Ze dragen voornamelijk lange wapens en afstand wapens.

Naamgeving

De namen van deze stammen zijn meestal gebaseerd op Afrika of Polynesië. Ze noemen hun stam vaak naar hun stamhoofd.

Om een idee te geven van de kleding die spelers gaan dragen en om de sfeer van het evenement goed neer te zetten, zoeken wij mensen die model willen staan voor de verschillende volkeren. Omdat we net begonnen zijn, hopen we dat mensen zelf deze kleren hebben. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Geef je dan hier op.