Veelgestelde Vragen

Wat voor evenement is het?

Estera is bovenal een luxe evenement. Ons doel is om een evenement neer te zetten met hoogwaardige props en hoogwaardig spel. Dit betekent echter ook dat Estera niet het goedkoopste evenement gaat worden. We proberen echter ook niet de hoofdprijs te vragen.

Als deelnemer krijg je hier natuurlijk ook wat voor terug:

 • Altijd All-Inclusive waarbij de nadruk meer ligt op ‘gezond en compleet’.
 • We zoeken naar de mooiste locaties en proberen altijd te zorgen voor bedden.
 • 18+ en geen enkele uitzondering.
 • Hoogwaardig plot en hoogwaardige props.
 • Een uniek systeem waarbij je zelden een SL nodig zult hebben, maar ze wel altijd beschikbaar zijn.

Wat voor soort setting is Estera?

Estera is een low-fantasy wereld die al enkele eeuwen een semi-stabiele status quo kent. Er zijn al geruime tijd geen grote oorlogen geweest en ‘gevechten’ tussen landen gebeuren vooral in achterkamertjes en op politiek front. Er is lange tijd een soort balans geweest. Met de komst van magie tijdens de gebeurtenis bekend als ‘Lichtval’ is deze balans echter flink verstoord. De komst van magie, die sommige mensen bovennatuurlijke krachten heeft gegeven en oude verhalen tot leven brengt zorgt voor veel onrust en onzekerheid, maar ook voor mogelijkheden waar de wat opportunistisch ingestelde mensen gretig gebruik van maken. Het is duidelijk dat de komst van magie naar Estera de wereld voorgoed heeft veranderd, maar de vraag is wie, en hoe, hier het beste gebruik van zal maken.

Zijn er verschillende rassen op Estera?

Hoe zeer bepaalde volkeren elkaar misschien ook uitmaken voor ‘onmenselijk’ of ‘minder dan mensen’, dit is enkel bedoeld als belediging. Alle volkeren op Estera zijn menselijk. Het verschil ligt dus in de culturele achtergrond van de personages, al is die soms zo verschillend dat het net zo goed verschillende rassen zouden kunnen zijn.

Wat voor spel bieden wij?

De focus van het spel op Estera ligt op twee plaatsen. Aan de ene kant zijn er de sluimerende conflicten tussen de verschillende volkeren die langzaam naar de voorgrond komen. Dit geeft veel ruimte voor politiek spel (zowel klein als groot) en om de ontmoeting van heel verschillende culturen te verkennen. Daarnaast is er ook de ontwakende magie die ontdekt kan worden. Wat is er mogelijk met deze kracht? Is het een vloek of een zegen? En hoe kan deze het beste gebruikt worden om je eigen doelen na te streven.

Estera heeft weinig tot geen gewapend conflict, aangezien de consequenties van verwondingen heel zwaar kunnen zijn zonder de aanwezigheid van magische genezing of dergelijke wondermiddelen. Het staat je natuurlijk vrij om het gevecht op te zoeken, maar de keuze valt veelal op het oplossen van een geschil met woorden, niet met staal.

Wie zijn Estera?

Estera is origineel een idee van Nicholas Claaszen en is ontstaan in 2015 rond het concept “Wat als er ineens magie in een no-magic low-fantasy wereld komt?"

In 2015 kende Estera haar eerste team met onder andere Ben Colijn. Helaas is Estera toen door persoonlijke omstandigheden van meerdere teamleden niet van de grond gekomen.

Eind 2016 is het idee nieuw leven ingeblazen door Nicholas en Ben en is de focus deels verschoven naar het verzorgen van een levende wereld met een rijke geschiedenis. Begin 2017 heeft Robin MacDaniel zich aangesloten bij het team als Voice of Reason.

In maart 2017 heeft ook Yvon Vuijk zich bij het team gevoegd als Facebook manager en designer. Alle geweldige emblemen op de site zijn door haar gemaakt.

Kort na de launch heeft Ashley Verkerk zich aangesloten. Ashley bouwt props en helpt bij het world building.

Inmiddels is het team ook versterkt door Desiré van Geest, Tim Haaksma , Tim Smit, Martijn Ketelaars en Pascal Bartels.

Op dit moment ziet het team er als volgt uit:

 • HSL - Martijn Ketelaars
 • AHSL - Ben Colijn
 • Crafting SL - Nicholas Claaszen
 • Veld SL - Robin MacDaniel
 • Veld SL - Desiré van Geest
 • Veld SL - Tim Haaksma
 • Veld SL - Tim Smit
 • Figuranten SL - Ashley Verkerk
 • Figuranten SL - Pascal Bartels

Dit team wordt ondersteund in het schrijven van plot door Sander Jagersma.

Hoe zijn jullie te bereiken?

Het Estera team is te bereiken op een aantal verschillende plaatsen. Wij hebben een Discord kanaal waar je kennis kan maken met andere spelers, vragen kan stellen over de wereld en het evenement, en plannen kan beramen met je mede- of tegen-spelers. Daarnaast hebben we ook een Facebook pagina waarop we aankondigingen zullen maken omtrent de evenementen. De links naar deze twee plaatsen zijn te vinden in de footer van deze pagina.

We zijn ook te bereiken via email op info@estera-larp.nl. Dit is vaak de beste optie voor uitgebreide vragen of feedback. Heb je financiële vragen, stuur die dan naar penningmeester@divergencepoint.com.