Thuislozen

Paardenvolk, Steppenrijders, Noordmannen

Op de steppen in het verre noordoosten wonen stammen. Deze stammen hebben veel verschillende culturen en zien zichzelf niet als één volk, maar toch zijn ze onder verschillende verzamelnamen bekend. De Thuislozen is als naam niet echt accuraat, maar het is wel de meest treffende naam die is blijven hangen. De andere namen die wel eens gebruikt worden zijn ‘Paardenvolk’, ‘Steppenrijders’ en ‘Noordmannen’, maar de eerste twee vinden de Ishkaren vaak een belediging, omdat het ook hun zou kunnen beschrijven en de stammen uit de bergen zijn niet zo gecharmeerd van noordmannen.

Leefomgeving

De steppen in het noordoosten zijn bijna onleefbaar. Er groeit vooral gras, met hier een daar nog wat eetbare wortels ertussen. Er groeien geen bomen en het aantal stroompjes is bijzonder beperkt. Hier en daar zijn wat koude meren waar nog wel eens wat vis in wil leven, maar het is bijna onmogelijk om op één plek te wonen. Er zijn wel wat tot ruïne vervallen steden uit een ver verleden, maar niemand weet meer waar deze voor dienden en hoe ze ooit gevuld hebben kunnen zijn. Tussen deze ruïnes rijden de stammen. Ze leven vaak in mobiele kampementen die makkelijk mee kunnen op een paard. Sommige stammen hebben een vast winterkamp, anderen hebben een vast winterkamp en zomerkamp, waar ze dan terugkomen.

Levensstijl

Het leven van de ruiters van het noorden is vooral gericht op achter hun eten aanrijden. Of ze jagen op beesten die migreren of drijven hun kuddes over de vlaktes heen wanneer deze de vorige plek leeggegeten hebben. Verschillende stammen hebben afspraken met Perla om paarden van ze over te nemen, zodat ze een goede training krijgen en ontvangen hier in ruil eten voor. Andere stammen overvallen maar al te graag de Hoogmannen, Perlanen en Contivalen om zo aan hun eten te komen. Dit maakt dat de ruiters niet graag geziene gasten worden. Sommige stammen willen nog wel eens in de ruïnes wonen om daar dingen te vinden en te verkopen, maar het is niet erg praktisch en dit zijn vaak strijdgebieden tussen de verschillende stammen.

Kleding

Thuislozen dragen echt alles wat praktisch op een paard is, het kunnen zelfs gestolen rijke stoffen zijn. Ze dragen wel vaak wat bont tegen de kou. Ze gebruiken het liefste afstandswapens die vanaf de rug van hun paard gebruikt kunnen worden.

Naamgeving

De namen van de verschillende stammen zijn vaak Mongools, maar er zit bijzonder veel afwisseling in. Net zoals spullen stelen ze vaak cultuur en dus ook de namen van andere volkeren.

Om een idee te geven van de kleding die spelers gaan dragen en om de sfeer van het evenement goed neer te zetten, zoeken wij mensen die model willen staan voor de verschillende volkeren. Omdat we net begonnen zijn, hopen we dat mensen zelf deze kleren hebben. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Geef je dan hier op.