Shael

Verdoemden, Kristalsnuivers

Niemand kent echt de oorsprong of het doel van de Shael. Er worden wel eens vragen gesteld, maar de Skaleshi zeggen het antwoord niet te weten. Ze worden domme last genoemd, niet beter dan kuddedieren. Wel is het zo dat er geen vrije Shael bestaan.

Leefomgeving

De Shael leven in de diepste grotten van de Skaleshi. Ze krijgen zelden zonlicht te zien en werken in de prachtige kristalmijnen die ver onder de grond liggen. Ze wonen daar vaak in houten werkkampen, goed in de gaten gehouden door huurlingen.

Levensstijl

De Shael hebben geen cultuur of overleveringen meer, als ze die al ooit hadden. Zingen, dansen of verhalen vertellen wordt niet getolereerd - er is alleen maar werk en slaap. Bijna alle Shael zijn verslaafd aan een goedje wat ze van de Skaleshi krijgen, wat ze erg dienstbaar maakt, maar ook erg duf en suf. Dit poeder wordt echter heel strak gedoseerd. Het lijkt het meest op verpulverde kristallen, dus wanhopige Shael willen nog wel eens zelf proberen dit goedje te maken door willekeurige kristallen te snuiven. Dit leid meestal tot ziekte en de dood. Soms krijgen ze van hun oudere een tatoeage, als ze tekenen van bijzondere kracht, moed of sluwheid hebben getoont. Deze tatoeages hebben allemaal betekenissen, maar enkel de oudsten weten welke.

Kleding

Shael dragen donkere, praktische kleding die meestal zwart, grijs of donkerpaars is. Ook hebben ze meestal zwarte kringen onder hun ogen en een ongezonde witte huid. Ze dragen nooit wapens. Wel dragen sommige sierlijke zwierige tatoeages die overgeleverd zijn van vroeger.

Naamgeving

De Shael dragen enkele namen, al noemen ze wel vaak de naam van hun ouder. Zo noemen dochters vaak hun moeder met dötr erachter en zonen noemen vaak hun vader met sön erachter. De voornamen van de Shael zijn gebaseerd op Duits en Deens.

Om een idee te geven van de kleding die spelers gaan dragen en om de sfeer van het evenement goed neer te zetten, zoeken wij mensen die model willen staan voor de verschillende volkeren. Omdat we net begonnen zijn, hopen we dat mensen zelf deze kleren hebben. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Geef je dan hier op.