Estera 5.5: De Specials

Hoe werkt dit?

Op zaterdag 25 juli om 20:00 gaan de inschrijvingen open via events.divergencepoint.com, je mag je dan inschrijven op een of meerdere specials, maar we hebben wel een paar 'spelregels' zodat iedereen een kans heeft om deel te nemen. Deze spelregels zijn als volgt:

  • Je mag je voor zoveel specials (zowel online als offline) inschrijven als NPC als je wilt.
  • Je mag je voor 1 online special inschrijven met een spelerspersonage.
  • Je mag je voor 1 offline special inschrijven met een spelerspersonage.
  • De Senaat special en de Moonrise special zijn uitzonderingen: deze specials kosten je geen spelerspersonage plek.

Voor de online specials vragen we een symbolisch bedrag van 1 euro. Voor de offline specials rekenen we een passende prijs die afhankelijk is van locatie en eventuele horeca.

Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op via info@estera-larp.nl of via Discord.

De inschrijvingen voor de specials die nu nog geen definitieve datum hebben gaan op een later moment open. Dit moment zal van te voren aangekondigd worden.

Senaat Special (online)

16 augustus, 29 augustus, 27 september

IC: Gudbrand heeft afgedwongen dat de nieuwe onafhankelijke staat een Senaat heeft, waar iedereen de kans heeft om een plaats te hebben. Deze Senaat moet gevormd worden om een reactie te geven aan een veranderend Estera.

OC: Deze middag zal bestaan uit drie uur overleg tussen spelers. Er zal minimale inmenging van de SL zijn. Trek je kostuum aan, ga voor de camera zitten en praat mee op Zoom. Om de overleggen tot behapbaar te houden, richten we op max 30 personen en drie uur per zitting, maar het proces wordt over meerdere dagen opgesplitst zodat iedereen mee kan denken. Je hoeft niet de volle drie uur aanwezig te zijn. Je kunt je inschrijven per dag en mag 1, 2, of 3 dagen aanwezig zijn.

Eerste Scheur (online)

22 augustus

IC: Er verschijnt een scheur in de realiteit net buiten de taverne, waar bepaalde mensen een vreemde energie vanaf voelen komen. Zodra men in de buurt komt, wordt men er ineens doorheen gezogen en lijkt de scheur te sluiten.

OC: Dit is een online special. Wat er gaat gebeuren is nog een verrassing, maar verwacht spanning, mysterie en magie. Deze special is voor maximaal 4 personen en wordt één keer gedraaid. Hij vindt plaats over Zoom in de avond van 22 augustus.

Tweede Scheur (online)

5 september

IC: Er verschijnt een scheur in de realiteit net buiten de taverne, waar bepaalde mensen een vreemde energie vanaf voelen komen. Zodra men in de buurt komt, wordt men er ineens doorheen gezogen en lijkt de scheur te sluiten.

OC: Dit is een online special. Wat er gaat gebeuren is nog een verrassing, maar verwacht verkenning, gevaar en magie. Deze special is voor maximaal 8 personen en wordt één keer gedraaid. Hij vindt plaats over Zoom in de avond van 5 September.

Derde Scheur (online)

12 september

IC: Er verschijnt een scheur in de realiteit net buiten de taverne, waar bepaalde mensen een vreemde energie vanaf voelen komen. Zodra men in de buurt komt, wordt men er ineens doorheen gezogen en lijkt de scheur te sluiten.

OC: Dit is een online special. Wat er gaat gebeuren is nog een verrassing, maar verwacht verbeelding, emoties en magie. Deze special is voor maximaal 4 personen en wordt één keer gedraaid. Hij vindt plaats over Zoom in de avond van 12 september.

'Vrijheidsstrijders' special (offline)

19 september (onder voorbehoud)

IC: Verschillende personen hebben zich in meerdere of mindere maten geuit tegen Gudbrand, en hebben enkele dagen later een brief met een uitnodiging ontvangen. Deze uitnodiging is heel simpel, heeft enkel een plaats en een tijd, en is ondertekend met ‘het verzet’.

OC: Dit wordt een special waar we in het echt samen komen. Deze special is vooral gericht op de wat meer louche personages en zal een wilde rit door de onderwereld van de Lange Vallei worden, waarin het verzet tegen Gudbrand en zijn golems centraal staat. Dit is een special waarin daadwerkelijk vechten mogelijk zal zijn, waardoor het constant dragen van een (IC verantwoord) mondkapje verplicht zal zijn. Voor deze special nodigen we deelnemers wiens personage niks met de onderwereld heeft graag uit als NPC.

Keizerrijk special (online)

11 oktober

IC: Yoshida Ichiro zoekt contact met Groene toren. Voor geïnteresseerden is er de kans om naar het keizerrijk af te reizen om te leren over de cultuur daar en kennis te maken met het verzet. Het is een heel gul aanbod en wie weet wat voor mogelijkheden het brengt.

OC: Dit is een online special. Bij deze special kom je meer te weten over verschillende facetten van het Tengoku keizerrijk, maar zoals altijd is informatie niet gratis - wat Yoshida van jullie terug wil? Daar kom je maar op een manier achter. Reken op veel praten, politiek, en sociale puzzels. Deze special is voor maximaal 20 spelers en wordt één keer gedraaid. De special vindt plaats over Zoom overdag op 11 oktober.

Halloween Moonrise special (online)

31 oktober

IC: Het was een donkere, stormachtige nacht in de Zwarte Toren. In de verte, uit de richting van de vervallen molen kon je het gelach van Gilles de Geteisterde horen, “Rijs! Rijs mijn kind van het brood!” schreeuwde hij, terwijl hij Liesbaguette terug tot leven wekte.
In een hoekje van de herberg zat de groep Yeti gebogen over hun rijkdommen, tot Yetirsa, de matriarch van het geheel, met haar vuist op tafel sloeg en luid schreeuwde tegen de rood-bebaarde weerwolf in de hoek.
Maar zelfs dit kon de vampier-crew van de Sanguijuela niet storen terwijl zij, fluisterend, van hun bloed-wijn nipten.
Welkom bij Estera: Moonrise, een 80’s pulp horror spin op Estera gebaseerd op een slechte grap, en natuurlijk alles begeleid door de zalvende tonen van Bedbrand, iedereen’s favoriete zwoele Hobgoblin.

OC: Dit is een online samenkomst, die we echt geen special mogen noemen. Omdat voor veel van ons Halloween in het water zal vallen, willen we jullie graag de kans geven om het samen met ons online te vieren. Wij verzorgen een pulp verhaallijn, jij zit in een slechte halloween versie van je personage achter de webcam, niemand hoeft candy corn te eten - we winnen allemaal! Deze ‘special’ heeft geen maximaal aantal deelnemers.
Wil je weten hoe jouw volk er bij Estera: Moonrise uit ziet? Kijk dan op https://estera-larp.nl/?halloween=1.

Bordouest special (offline)

Oktober/november (datum volgt)

IC: De Graaf van Bordouest nodigt de Groene Toren uit om een kleine delegatie te sturen naar Bordouest om te komen praten over deze zogenaamde nieuwe staat. Hij maakt wel duidelijk dat de bedoeling is deze delegatie uit te leggen waarom de ideeën die deze handelspost heeft niet werken. Wapens zijn niet welkom.

OC: Dit wordt een special waar we in het echt samen komen. Er wordt vooral gericht op het verhelderen van de politieke situatie, politiek spel en Contivaalse cultuur. De locatie wordt nog geregeld en op basis daarvan kan de datum en het aantal deelnemers nog variëren. Er wordt gezorgd dat er voldoende afstand gehouden wordt. Er wordt OC niet gevochten en als het IC echt moet, wordt het spel stilgelegd en wordt het gevecht door SL verhalend opgelost.

Fritawn special (offline)

Oktober/november (datum volgt)

IC: De Bisschop van Fritawn stuurt een bericht naar Groene Toren dat de nieuwe situatie in Reth en hier in de Lange Vallei beide complex zijn. Hij wil graag spreken over oplossingen in de toekomst, en of Fritawn en Groene Toren wat voor elkaar kunnen betekenen. Een klein groepje beschaafde mensen is toegestaan de stad in te komen om direct met deze machthebbers te spreken over de staat van Reth, de vrijheid van de Shael en het verleden.

OC: Dit wordt een special waar we in het echt samen komen. Er wordt vooral gericht op het verhelderen van de politieke situatie, politiek spel en Rethiaanse cultuur, mogelijk met wat links naar Ishkar. De locatie wordt nog geregeld en op basis daarvan kan de datum en het aantal deelnemers nog variëren. Er wordt gezorgd dat er voldoende afstand gehouden wordt. Er wordt OC niet gevochten en als het IC echt moet, wordt het spel stilgelegd en wordt het gevecht door SL verhalend opgelost.

Zichtburg special (offline)

Oktober/november (datum volgt)

IC: Liesbeth heeft aangegeven als Heer van Zichtburg in te staan voor wat er gebeurd in Lange Vallei. Gezien haar relatie met Groene Toren dacht ze deze handelspost wat meer vrijheid te kunnen geven. Na gesproken te hebben met een briesende Graaf en een “zelfingenomen maniacale klootzak” die haar kwamen bezoeken, wil ze nu graag spreken met Perlanen en ander volk van goed verstand om te kijken hoe nu verder met deze unieke situatie. Ze lijkt niet volledig blij te zijn.

OC: Dit wordt een special waar we in het echt samen komen. Er wordt vooral gericht op het verhelderen van de politieke situatie, politiek spel en Perlaanse cultuur. De locatie wordt nog geregeld en op basis daarvan kan de datum en het aantal deelnemers nog variëren. Er wordt gezorgd dat er voldoende afstand gehouden wordt. Er wordt OC niet gevochten en als het IC echt moet, wordt het spel stilgelegd en wordt het gevecht door SL verhalend opgelost.

Vierde Scheur special (offline)

Oktober/november (datum volgt)

IC: Er verschijnt een scheur in de realiteit net buiten de taverne, waar bepaalde mensen een vreemde energie vanaf voelen komen. Zij die ervoor kiezen om door de scheur te stappen worden aan de andere zijde uitgenodigd om deel te nemen aan een bijzondere bijeenkomst.

OC: Dit wordt een special waar we in het echt samen komen. Dit wordt een bezoek aan een andere wereld met veel intrige en complot, maar weinig fysiek gevaar. De locatie wordt nog geregeld en op basis daarvan kan de datum en het aantal deelnemers nog variëren. Er wordt gezorgd dat er voldoende afstand gehouden wordt. Er wordt OC niet gevochten en als het IC echt moet, wordt het spel stilgelegd en wordt het gevecht door SL verhalend opgelost.